duminică, 9 decembrie 2012

Intr-o sambata din decembrie...

O luna plina de surprize, o luna densa de trairi...o zi de sambata in care oameni s-au adunat la un pahar de vorba pe un acord de chitara si la un pahar de mousse...

Ce interesant e cum scopuri comune leaga oameni diversi si diferiti in aceeasi "snopi" sociali, asa foarte asemnator cu firele de grau culese si legate de tarani tarziu in august...

Si tot asa in acelasi fel am "legat" si eu 3 feluri diferite de mousse intr-un pahar dulce de data asta...


...si pentru ca nu era suficient sa pun diferitele mousse-uri impreuna am mai indraznit sa cer si unei patimas fotograf o poza care din punctul ei de vedere nu este ce trebuie( respect spiritul autocritic al domnitei si dorinta de perfectiune , care totodata se dobandeste in timp ) si iata vi-l prezint si voua...

Strat galben - Mousse de dovleac
o bucata sanatoasa de dovleac copt la cuptor in coaja
1 varf lingurita de scortisoara
2 linguri sanatoase de miere
400 g mascarpone

Strat roz- Mousse de zmeura
100 g zmeura zdorbita cu miere
100 ml smantana dulce bio batuta spuma cu putin zahar brun

Strat ciocolatiu- Mousse de ciocolata
100 g ciocolata neagra bio
50 gr unt bio
200 ml smantana dulce bio
Zeama de ghimbir
scortisoara un varf de cutit
cardamom un praf

Strat alb fulgi de cocos



Pentru fiecare varianta de spuma metode diferite de lucru si ustensile diferite, drept pentru care la dovleac si zmeura mixer. La ciocolata bain-marine.Pentru cei care sunt novicei in ale bucataritului va pot da si mai multe detalii legate de obtinerea spumelor, acest articol este cu titlu de prezentare in mod special.
Drept pentru care multumiri fotografului  (Teodora T.) , criticilor de arta culinara( clienti si colegi si prieteni) si va multam si voua pentru timpul acordat.

Pofta sa va fie slujbasul nevoii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu