sâmbătă, 15 septembrie 2012

Reteta de sambata ...acasa la Omra

Ieri v-am invitat sa veniti sa gustati ceva special facut doar azi, n-ati venit...eh...se mai intampla insa eu am fost acolo pentru cei care au venit si ceea ce am pregatit respectiv Rulourile de dovlecel rumenite umplute cu tofu si urechi de lemn si servite cu sos de ardei copt si germeni de ceapa arata cam asa :


Pentru a le face acasa aveti nevoie de :

1 dovlecel
100 gr tofu
10 gr urechi de lemn
6-8 ardei capia verzi romanesti
3 catei de usturoi
putin ghimbir ras proaspat
30 ml ulei de masline
1 caserola germeni de ceapa 
1 rosie
sare 
piper
cardamon

Feliati pe lung dovlecelul cam la jumatate de cm grosime, stropiti cu ulei aromat de ghimbir( facut in casa)
putina sare si cardamon si rumeniti pe gratar feliile pana sunt aldente( ceva mai mult de jumatate gatit). Hidratati urechile de lemn, taiat tofu in dreptunghiuri potrivite si dupa ce si-au domolit fierbinteala patrurile de dovlecei rulati impreuna tofu cu ciupercile in dovlecei.

Coaceti ardei, ii curatati frumos si jumatate din ei ii feliati subtire iar cealalta jumatate impreuna cu uleiul de masline putina sare , usturoiul ras sau pisat si ghimbiru puneti-i intr-un castron si cu un blender de mana tocati totul pana obtineti o pasta cremoasa. Adaugati in ea putina zeama de portocala si ceva patrunjel tocat si turnati peste rulourile pregatite in prealabil.

Cateva felii de rosii si germenii de ceapa vor face din acest simplu preparat o adevarata placere. 


Pofta sa va fie slujbasul nevoii.

Era sa uit , sambata viitoare va fi o alta reteta gatita pentru voi, iar daca veniti la Omra nu uitati sa cereti sambata aceasta reteta caci e pregatita pentru voi pe suport scris ;) 

2 comentarii:

  1. chiar si tofu poate fi pregatit in casa din lapte de soia si nigari un coagulant natural din Marea Japoniei,se poate gasi in magazinele cu specific japonez sau cu produse bio

    RăspundețiȘtergere
  2. toate la timpul lor, incet cu treaba buna si cum sa faci tofu in casa si alte feluri de "branzeturi" vor fi oferite celor care trec pe aici :) si cum stiu ca esti plina de idei si de initiative frumoase poate colaboram :))))))

    RăspundețiȘtergere