duminică, 26 august 2012

Ritmul invinge intodeauna forta


Orice schimbare pe care intentionam sa o facem in special in ceea ce priveste hrana , tine in mod special de schimbarea obisnuintelor si mai mult de restabilirea unei relatii cu propriul trup atat de intima incat sa te deschizi spre a asculta care sunt nevoile sale.

De aici pleaca totul.

Pe langa trupul fizic avem un trup de o structura mai fina in care vietuiesc si se manifesta obisnuintele noastre, de la felul cum ne legam sireturile la felul cum ne spalam pe dinti la felul cum reactionam in diverse situatii bazat pe ceea ce ne-am insusit in copilarie de la parinti, prin educatie si societate...

Este foarte adevarat ca ceea ce ne ofera societatea ca mijloace de a ne educa acest trup, pentru ca poate fi educat sunt desul de limitate daca nu sti ca ai un asfel de trup, lucrurile se schimba cand intervine constientizarea existentei lui. 

"Ceea ce nu cunosc nu exista"...nu este o expresie pretentioasa ci un fapt verificabil si spre care va provoc 
sa il verificati, pentru a nu lasa asa neexemplificata o astfel de afirmatie amintiti-va o situatie in care adulti fiind ati descoperit ceva ce pana atunci efectiv nu l-ati constientizat ( situatii sunt multe caz personal momentul cand am invatat ce rol joaca si cum sa recunosc diferitele instrumente intr-o orchestra...a fost Wow pentru ca   
prin prisma faptului ca nu cunosteam auzeam dar nu stiam ce, acum pot sa identific instrumente si sa le aud cum intra ce rol joaca cat cum sa le separ auditiv, este adevarat ca e un exemplu mai complex, dar puteti pleca de la lucruri foarte marunte cum sunt spre exemplu ticurile verbale si cate si mai cate) odata cu constientizarea o noua lume se deschide si complet altul este raportul proprui cu lumea in sine.

Daca putem sa ne educam trupul fizic, putem sa ne educam si obisnuintele in conditiile in care acestea le-am dobandit obisnuindu-ne sa facem anumite lucruri intr-un anumit fel.

Cel mai bun mod de a schimba o obisnuinta nu este de a o respinge sau reprima ci de a o inlocui cu alta noua.

Acest principiu se aplica si obiceiurilor de a manca , care de cele mai multe ori sunt proaste si nu tin absolut deloc cont de ce fel de oameni suntem noi.

Ritmic schimbati un obicei si acordati timp sa se aseze intre obiceiurile voastre si asfel forta de rezistenta pe care vechile obiceiuri o manifesta din inertia obiceiului se va diminua si un noi obisnuinte vor putea creste si inflorii si odata cu ele  si sanatatea voastra.

Ritmul invinge intodeauna forta....incercati sa verificati asta infaptuind.


Bun gasit este un proiect care a aparut din necesitatea schimbarii unor obiceiuri vechi ;) ....si astfel Bucatarul Vegetarian vine la voi spre voi sa gateasca pentru si impreuna cu voi. :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu