miercuri, 29 august 2012

Rattouille's......o reteta...un desen animat...o poveste


Sa spui povesti copiilor e o arta ...o arta straveche care se ingrijeste de sufletele lor si sadeste seminte care mai tarziu vor creste in inspiratii, imbolduri, impulsuri si pot ajunge sa dea viitorilor "oameni mari" instrumente prin care visele sa nu ramana doar vise....

Soarecul asta a fost un personaj pe care l-am savurat impreuna cu feciorasul meu pe atunci de vro 4 anisori care nu se mai satura sa se joace de-a bucataria si care ( intamplator oare ? ) acum vrea sa faca prajituri si amesteca cum poate el faina cu ou si lapte si le mai da si nume, ultima realizare a lui Bogdan,fiul meu, este Dragonul de Zahar...o coca dulce putin necoapta dar pe care el a dat-o in bucatele tuturor...



Cand ajunge hrana sa te "teleporteze" dincolo de ingrediente si reuseste sa te duca in lumea interioara a celui care a pregatit-o si a ta aducandu-ti aminte de radacinile tale , de bucuriile tale, de suferinte si de fapt de cine esti tu ...atunci mancarea nu mai e doar mancare e hrana pentru trup suflet si spirit.

Ce amesteci in bucatarie e foarte important dar mai important decat Ce, este Cum amesteci si cum te amesteci in mancare...te daruiesti pe tine nu doar niste legume si niste condimente...

Bineinteles ca am incercat si eu reteta ca doar de dupa o asa poveste in spatele ei nu mai este doar o reteta si potrivita cum trebe este ceva extraordinar, trebe doar sa nimeresti combinatia perfecta cu textura si cu o traire a ta si iese un vis....


  • ardei rosu (1)
  • Ceapa (1/2)
  • ,cimbur proaspat (3 crengute)
  • piure de rosii proaspete (1 cup)
  • dovleac mic (1)
  • Zucchini (1)
  • vanata mica ( 1) 

ulei de masline ( 2 linguri)
usturoi ( 3 catei rasi)
sare
piper
Branza de capra( pentru marele final)

Intr-un vas pentru cuptor asezati pasta obtinuta din rosii in care adaugati usturoiul ceapa feliata si putina sare,
feliati toate legumele egal si subtire si asezati-le frumos asa ca in poza ;) si presarati piper si cimbru si inca putina sare, turnati uleiul de masline si la cuptor apoi la 180-200 grade pentru vro 45 de minute.



Intre timp fierbeti niste apa si puneti cuscus la umflat si cand au inceput legumele sa sfarie de coapte si sa straluceasca si sa miroase a copt, pregatiti o farfurie si asezati cu grija asa incat sa ramana totul intreg si cu o lingura de branza de capra serviti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu