luni, 27 august 2012

Racoroasa lebenitonada....:)

Iubesc pepenii rosii la nebunie, de cand apar si pana tarziu cand nu prea mai is asa grozavi nu ma pot opri sa-i mananc, efectuiv sunt o minunatie.

Ce e si mai interesant e sa observati felul de a face lucrurile al naturii....in mijlocul celei mai secetoase si uscate perioade a anului , se coc cele mai pline de apa fructe care isi extrag apa intr-un mod foarte aparte din  adancurile pamantului si o inmagazineaza printre zaharurile fructelor( fructoza) alaturi de alte elemente necesare mentinerii unui nivel de hidratare cat mai ridicat.



O recomandare a mea este sa incercati sa consumati fructele in sezonul lor , fiecare cat mai proaspat si daca sunteti suficient de educati in a va asculta corpul , veti simti cand ati atins un nivel de saturatie al elementelor care le asimilati dintr-un anumit fruct sau leguma ca respectivul fruct nu va mai cheama, nu mai aveti pofta sa-l mancati.

Dar asta nu este singura metoda de a consuma lebenita, harbuzul, pepenele rosu sau cum s-o mai numi acest delicios dar al verii.

Incercati urmatoarea reteta

2 cani de pulpa de pepene obtinuta prin blenuire si strecurat de samburi
1cana de suc de lamaie
3-4 linguri sirop de agave( daca simti ca e cazul)







Cred ca imaginile va spun destule legat de ce este de facut ;).

LEBENITZONADA RACOROASA E GATA!



2 comentarii:

  1. mie imi place asa cum e ea lubenita......Pozele arata bine, ce sa zi. Nu am auzit de agave????.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iubesc sa mananc lebenita in forma ei, dar uneori simt nevoia de ceva nou si caut si gasesc mereu fete noi ale frutelor si legumelor, moduri noi de a putea fi folosite. Cat despre agave sunt niste plante similare cu aloe vera doar ca muuuult mai mari din care se face acest sirop de agave, un indulcitor natual mult mai sanatos decat zaharul.

      Ștergere